Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με 1 κουταλιά αλάτι και την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν. Ύστερα από 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και βάζουμε καινούργιο βραστό νερό. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν. 2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το κρεμμύδι, λάδι, ντομάτα, αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά. 3. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια και βράζουμε για 10 ακόμα λεπτά. 4. Πριν τα κατεβάσουμε βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά τριμμένη ρίγανη και ανακατεύουμε. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Ρεβίθια
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
Επιστροφή Ρεβίθια γιαχνί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές