Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς στο νερό με μια κουταλιά αλάτι για να μαλακώσουν. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 8-10’. Μετά πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο βραστό νερό στη κατσαρόλα. 2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν αρκετά. 3. Προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε ακόμα 10’. 4. Στύβουμε το λεμόνι και το διαλύουμε μέσα στο αλεύρι. Βάζουμε λίγο από το ζουμί και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20΄. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Ρεβίθια
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
1 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Ρεβίθια με άσπρη σάλτσα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές