Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βράζουμε τη φάβα. 2. Αφού κρυώσει βάζουμε το κρεμμύδι σε μια λεκάνη μαζί με τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το τυρί, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. 3. Προσθέτουμε και τη φάβα, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες, ίσως χρειαστεί 1-2 κουταλιές αλεύρι. 4. Αλευρώνουμε τους φαβοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι καλύτερο να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί για 1-2 ώρες πριν φτιάξουμε τους κεφτέδες. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φάβα
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
100 γραμ. Φρυγανιά θρυμματισμένη
100 γραμ. Τυρί τριμμένο
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
όσο χρειαστεί Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο Δυόσμος ψιλοκομμένος
Επιστροφή Φαβοκεφτέδες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές