Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε λεκάνη τα αμύγδαλα, 200 γραμμάρια ζάχαρη και τις βανίλιες, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ενώνουμε τα υλικά. 2. Μετά παίρνουμε 4-5 φύλλα, βουτυρώνουμε κάθε ένα χωριστά και βάζουμε γέμιση από τη μια άκρη του φύλλου έως την άλλη στο πάχος (ύψος) 3 δάχτυλα τουλάχιστον και φάρδος ανάλογο. 3. Στα ενδιάμεσα της γέμισης βάζουμε κατά αποστάσεις γλυκά και καρύδια. 4. Διπλώνουμε το φύλλο και από τις δύο άκρες και τυλίγουμε όπως τα πούρα αλλά κάπως αφράτα. 5. Τρυπάμε με βελόνα χοντρή σε διάφορα σημεία και ψήνουμε. Γίνονται περίπου 6 ρολά. 6. Ετοιμάζουμε σιρόπι με 400 γραμμάρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό όχι καλά γεμάτα, λίγο λεμόνι χυμό και ανθόνερο και τα περιλούζουμε. 7. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να πιουν το σιρόπι τους έως το πρωί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε ατομικά ρολλά. 
Υλικά
600 γραμ. Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
600 γραμ. Φύλλο μπακλαβά
600 γραμ. Ζάχαρη
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
3 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
όσο χρειαστεί Γλυκό του κουταλιού
Επιστροφή Ρολλά γεμιστά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές