Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Σ' ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. 2. Προσθέτουμε το λίπος και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, ραντίζουμε με το νερό και δουλεύουμε ελαφρά ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπόλ. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη, όχι λεία. 3. Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε αλευρωμένο βαμβακερό ύφασμα για να μην κολλάει και για να μπορέσουμε να την σηκώσουμε και την τοποθετήσουμε στη ταρτιέρα. Το φύλλο γίνεται διαμέτρου 28 εκ. 
 
 
Υλικά
λίγο Αλάτι
1 κουταλάκι(-ια) Ζάχαρη
0,5 κούπα(-ες) Βούτυρο
185 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιά(-ές) Νερό
Επιστροφή Ζύμη για τάρτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές