Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα πράσα. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και χύνουμε το νερό. 2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα, τις πατάτες και το φινόκιο σε κομμάτια, την ντομάτα και το σέλινο σε κομμάτια. Αν έχουμε και κολοκυθάκια τα προσθέτουμε κομμένα σε κομμάτια. 3. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και μέσα ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε για λίγο. 4. Ρίχνουμε ζεστό νερό και τα βράζουμε μαζί με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. 5. Αν θέλουμε τα λαχανικά αλεσμένα, τα ανασύρουμε από το νερό και τα περνάμε στο μπλέντερ για να γίνει χυλός. Αν όχι τα αφήνουμε όπως είναι. 5. Ρίχνουμε στη σούπα με τα λαχανικά τον τραχανά και τον βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Αν χρειάζεται ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ένα τέταρτο ακόμα περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η σούπα μπορεί να γίνει όσο πηχτή επιθυμείτε. 
Υλικά
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Πράσο (-α)
3 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
3 τεμάχιο(-α) Κολοκυθάκια
2 τεμάχιο(-α) Σέλινο
2 τεμάχιο(-α) Πατάτες
0,5 ποτήρι(-ια) Ξινόχοντρος
1 τεμάχιο(-α) Φινόκιο
Επιστροφή Ξινόχοντρος σούπα με λαχανικά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές