Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. 3. Ενώνουμε τα 2 μείγματα και προσθέτουμε το τριμμένο και ξεφλουδισμένο αμύγδαλο, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη. 4. Στην επιφάνεια βάζουμε χοντροκομμένα αμύγδαλα. 5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15’ της ώρας 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αμύγδαλα ψήχα
400 γραμ. Ζάχαρη
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Ανθόνερο
όσο χρειαστεί Ξύσμα λεμονιού
10 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
3 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
3 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
Επιστροφή Αμυγδαλωτά Λιλής Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές