Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη πολύ καλά και το λεμόνι, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και βάζουμε σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο με το κουτάλι. 2. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15’ της ώρας. Η ζύμη είναι μέτρια. 3. Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε κορνέ και να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Στολίζουμε το αμυγδαλωτό τοποθετώντας στο πάνω μέρος μισό κερασάκι γλασσέ. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και περασμένη από μύλο
600 γραμ. Ζάχαρη άχνη
9 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
2 τεμάχιο(-α) Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Αμυγδαλωτά μαστιχωτά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές