Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Το προηγούμενο βράδι καίμε το λάδι και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη που έχουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. 2. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε μέχρι το πρωί σκεπασμένα. 3. Μετά προσθέτουμε τα άλλα υλικά και τα πλάθουμε όλα μαζί σιγά σιγά. Για το μέλωμα: 1 ποτήρι μέλι, 1 ζάχαρη και 1 νερό. Βουτάμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα και για δευτερόλεπτα στο σιρόπι, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει από κοπανισμένα καρύδια, σουσάμι καβουρδισμένο και κανέλλα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αλεύρι
300 γραμ. Σιμιγδάλι ψιλό
0,5 λίτρο(-α) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι(-ια) Αλουσιά
2 κουταλάκι(-ια) Κανελλογαρύφαλλο
λίγο Φλοιός λεμονιού
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 ποτήρι(-ια) Μέλι
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
Επιστροφή Μελομακάρονα με σιμιγδάλι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές