Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το κουνουπίδι, το χωρίζουμε σε μπουκέτα και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι. 2. Τσιγαρίζουμε 5-10 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τον ξινόχοντρο και νερό να σκεπαστεί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Ο ξινόχοντρος μπαίνει σε νερό λίγες ώρες πριν για να φουσκώσει και να ψηθεί πιο γρήγορα. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Μέτριο κουνουπίδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 κρασοπότηρο(-α) Κρασί
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ποτήρι(-ια) Ξινόχοντρος
Επιστροφή Κουνουπίδι γιαχνί με ξινόχοντρο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές