Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κύβους και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι στο λάδι. Όταν ροδίσει, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, 1 ποτήρι νερό, και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά. 2. Προσθέτουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό και όταν βράσει ρίχνουμε το ξινόχοντρο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
3 κουταλιά(-ές) Ξύδι
2 ποτήρι(-ια) Ξινόχοντρος
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
Επιστροφή Ξινόχοντρος με χοιρινό και ντομάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές