Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ετοιμάζουμε μέτρια ζύμη με τα παραπάνω υλικά. 2. Ανακατεύουμε τη γλυκιά μυζήθρα με την ξινομυζήθρα (αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά κανέλα ή δυόσμο και 3-4 κουταλιές ζάχαρη). 3. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με το στόμιο ενός ποτηριού, τοποθετούμε ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε κύκλο και κλείνουμε φτιάχνοντας μισοφέγγαρα. 4. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προσφέρονται με μέλι. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
2 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
2 κουταλιά(-ές) Ρακή
1 ποτήρι(-ια) Νερό
300 γραμ. Ξινομυζήθρα
300 γραμ. Γλυκιά μυζήθρα
Επιστροφή Μυζηθροπιτάκια με γλυκιά και ξινή μυζήθρα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές