Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. 2. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αλέθουμε ώσπου να πάρουμε ένα λείο μίγμα. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη σε μερίδες για να το χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το τυρί μπορεί να είναι κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα. Σερβίρουμε με μακαρόνια. 
Υλικά
300 γραμ. Βασιλικός
1 φλιτζάνι(-ια) Τυρί τριμμένο
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
3 κουταλιά(-ές) Κουκουνάρι
2 κουταλιά(-ές) Καρύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
Επιστροφή Σάλτσα βασιλικού (πέστο) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές