Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί. 2. Ανακατεύουμε τα κροκάδια με το κονιάκ και το γάλα. 3. Παίρνουμε τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε στη ζεστή σοκολάτα. 4. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υγρά. 5. Ανακατεύουμε καλά γρήγορα-γρήγορα, βάζουμε και το βούτυρο και τα απλώνουμε στο κέικ. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το γλάσο σοκολάτας μπορεί να μπει και σαν γέμιση ανάμεσα σε παντεσπάνι. Όμως πρέπει να βάλουμε περισσότερο γάλα για να γίνει πιο αραιό. 
Υλικά
200 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα(-ες) Ζάχαρη άχνη
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
3 κουταλιά(-ές) Γάλα
2 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
2 κουταλιά(-ές) Φρέσκο βούτυρο
Επιστροφή Γλάσο σοκολάτας Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές