Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, τη ρακή και το νερό και φτιάχνουμε μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5-6 εκατοστών. 2. Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού. 3. Τοποθετούμε τη μυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάμε το φύλλο γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα. Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες. Τις πιέζουμε ανοίγοντάς τις με τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό τους σχήμα, μεγέθους ενός μικρού πιάτου (διάμετρος 15 εκ.). 4. Τις ψήνουμε σε τηγάνι αλειμμένο με λάδι, γυρίζοντάς τις πολύ συχνά για να μην καούν. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
3 κουταλιά(-ές) Ρακή
1 ποτήρι(-ια) Νερό
10 κουταλιά(-ές) Μυζήθρα
όσο χρειαστεί Μέλι
Επιστροφή Μυζηθρόπιτες με ρακή Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές