Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και αλεύρι λίγο-λίγο ενώ ζυμώνουμε συνέχεια. Προσθέτουμε χλιαρό νερό ή γάλα μέχρι να γίνει το ζυμάρι πολύ μαλακό. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 2. Μαλακώνουμε τη μυζήθρα με λίγο γάλα. 3. Βάζουμε λίγο λάδι σε μικρό τηγάνι και το ξεσταίνουμε. Βρέχουμε τα χέρια μας και παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμη σε μέγεθος μανταρινιού. Ανοίγουμε λάκκο στο κέντρο και βάζουμε μέσα μια κουταλιά μυζήθρα. Κλείνουμε τη μυζήθρα μέσα στη ζύμη και με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε πάλι ένα μπαλάκι. Βάζουμε το μπαλάκι στο τηγάνι και με βρεγμένα τα χέρια το πιέζουμε από το κέντρο προς την περιφέρεια προσπαθώντας να το απλώσουμε σ’ όλη τη βάση του τηγανιού. 4. Όταν ψηθεί, γυρίζουμε την πίτα και από την άλλη πλευρά και όταν ροδίσει είναι έτοιμη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
50 γραμ. Μαγιά
2,5 ποτήρι(-ια) Γάλα
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 κιλό(-ά) Ξινομυζήθρα
όσο χρειαστεί Μέλι
Επιστροφή Μυζηθρόπιτες νεράτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές