Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη ανακατεύοντας λάδι, νερό, τσικουδιά, μπέϊκιν, ζάχαρη και όσο αλεύρι σηκώσει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. 2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τη μυζήθρα με τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο. 3. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με το άνοιγμα ενός μεγάλου ποτηριού.. Απλώνουμε πάνω 1 κουταλιά μυζήθρα και τσιμπούμε γύρω-γύρω τη ζύμη με τα δάκτυλά μας, (τον δείκτη και τον αντίχειρα), ώστε να μοιάζουν με λυχναράκια. 4. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλλα, και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20-25 λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα καλλιτσούνια μπορούμε να τα τυλίξουμε σε φύλλα νερατζιάς (πλυμένα) μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο μέχρι να κρυώσουν. Μοσκοβολάνε. Θέλουν κρητικιά μυζήθρα με όλα της τα λιπαρά για να είναι νόστιμα. Η μυζήθρα είναι πιο καλή το Πάσχα γιαυτό και τα Καλλιτσούνια θεωρούνται πασχαλινό γλύκισμα. 
Υλικά
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Νερό
4 κουταλιά(-ές) Τσικουδιά
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
όσο σηκώσει Αλεύρι
1,5 κιλό(-ά) Μυζήθρα
0,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 κουταλιά(-ές) Βούτυρο
0,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
Επιστροφή Καλλιτσούνια Λυχναράκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές