Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα πηχτή και προσθέτουμε 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. 2. Παίρνουμε τα 3/4 φλιτζανιού της κρέμας αυτής και τα βάζουμε στην άκρη. 3. Στην υπόλοιπη μαρέγκα προσθέτουμε την κανέλλα και τα αμύγδαλα και ½ φλιτζάνι ζάχαρη. 4. Βάζουμε επάνω σε λαδόχαρτο αρκετή ζάχαρη άχνη και πατάμε επάνω το μείγμα του αμυγδάλου. 5. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε επάνω λαδόχαρτο και όπως είναι ανάμεσα στα λαδόχαρτα ανοίγουμε σε φύλλο περίπου 1/2 εκατοστού πάχος. 6. Κόβουμε με κουπα σε σχήμα άστρου (μικρά άστρα) και σε διάφορα άλλα σχήματα. 7. Με σπάτουλα παίρνουμε τα άστρα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. 8. Όταν κρυώσουν τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να στεγνώσει η μαρέγκα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Γίνονται περίπου 3 δωδεκάδες και τα διατηρούμε σε κλειστό κουτί. Ρίχνουμε χρωματιστή τρούφα. 
Υλικά
3 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα
2 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα
όσο χρειαστεί Χρωματιστή τρούφα
Επιστροφή Αστρα κανέλλας (μπισκότα) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές