Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα βλήτα και τον στίφνο και τα πλένουμε. Πλένουμε και χαράζουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες. 2. Βράζουμε νερό με αλάτι σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε πρώτα τα κολοκύθια ολόκληρα να βράσουν λίγο. 3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα χόρτα και τις πατάτες και τα αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ψηθούν. 4. Τα ανασύρουμε και τα σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Ο στίφνος μόνος του δεν τρώγεται γιατί είναι λίγο πικρός. Με τα βλήτα γλυκαίνει και δίνει άλλη γεύση. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Στίφνος
1 κιλό(-ά) Βλήτα
0,5 κιλό(-ά) Κολοκυθάκια
2 τεμάχιο(-α) Πατάτες
λίγο Αλάτι
λίγο Λάδι
λίγο Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Σαλάτα με στίφνο, βλήτα και κολοκυθάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές