Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις κόβουμε στα δύο. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις γυρίζουμε λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό να τις σκεπάζει, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε 1 κομμάτι λεμόνι στο νερό την ώρα που βράζουν οι αγκινάρες για να αποφύγουμε το μαύρισμα. Τις ψήνουμε περίπου μισή ώρα, ανάλογα πόσο ώριμες είναι. 3. Στο τέλος, περιχύνουμε τις αγκινάρες με το γιαούρτι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα. 
 
 
Υλικά
6 τεμάχιο(-α) Αγκινάρες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Γιαούρτι
Επιστροφή Αγκινάρες με γιαούρτι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές