Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. 2. Διαλύουμε τη μαγιά σε 4 κουταλιές χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος. 3. Όταν γίνει χλιαρό προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, ελάχιστο αλάτι και το αλεύρι. 4. Χτυπάμε έως ότου γίνει ο χυλός λείος. 5. Αφήνουμε να μείνει σκεπασμένος σε χλιαρό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο. 6. Αλείφουμε με βούτυρο ένα τηγάνι και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ από το χυλό. 7. Ψήνουμε και από τις 2 μεριές μερικά λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Σερβίρονται ζεστές με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι ή με τριμμένο τυρί. 
Υλικά
1 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
2 κουταλιά(-ές) Βούτυρο
1 κομμάτι(-ια) σαν καρύδι(-ια) Μαγιά
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
4 κουταλιά(-ές) Νερό
όσο χρειαστεί Μέλι
Επιστροφή Τηγανίτες με μαγιά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές