Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τα κολοκύθια και τα χαράζουμε μ’ ένα μαχαίρι. 2. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.. 3. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να τα κάνουμε και στη κατσαρόλα. Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμύδι και το σκόρδο ρίχνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια, τα ανακατεύουμε λίγο να μυρίσουν και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να ψηθούν με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Έτσι, μαγειρεμένα στη κατσαρόλα, τελειώνουμε πιο γρήγορα. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κολοκυθάκια
3 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
0,5 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Κολοκύθια με σκόρδο και ντομάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές