Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα λουμπούνια στο νερό για λίγες ώρες. 2. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε σε ένα μπολ. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα λουμπούνια ανήκουν στην κατηγορία των Ψυχανθών. Εμφανίζονται γύρω στη Σαρακοστή και μπορεί να τα συναντήσει κανείς στη Κρήτη και στη Πελοπόννησο. Είναι από τους καλύτερους μεζέδες για τη ρακή. 
Υλικά
3 τεμάχιο(-α) Πατάτες
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτες (κομμένες)
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
2 κουταλιά(-ές) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κλαράκι(-ια) Γλιστρίδα
1 τεμάχιο(-α) Αγγουράκι
10 τεμάχιο(-α) Ελιές
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 κουταλιά(-ές) Ξύδι
λίγο Πιπέρι
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Λουμπούνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές