Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε σε λαδόκολα μαζί με το κρεμμύδι και τις ελιές. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν. 2. Όταν ψηθούν, καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις ελιές και περιχύνουμε με λαδολέμονο και αλάτι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Η οφτή πατάτα όταν βγει από τον φούρνο, χωρίς να γίνει σαλάτα και χωρίς καν να καθαριστεί από το φλούδι, αλλά με λίγο αλάτι, συνοδεύει ιδανικά σαν μαζές τη ρακή. Στα κρητικά καφενεία η οφτή πατάτα ψήνεται στη χόβολη και η νοστιμιά της δεν περιγράφεται. Είμαστε αντίθετοι στη φιλοσοφία που ακολουθούν κάποια "ρακάδικα" που λένε ότι σερβίρουν οφτή πατάτα και προσθέτουν συστατικά τύπου μπέϊκον. 
Υλικά
2 τεμάχιο(-α) Πατάτες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
όσες θέλουμε Ελιές
4 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
όσο θέλουμε Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Οφτές πατάτες σαλάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές