Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τους ασκορδουλάκους με πολύ προσοχή και υπομονή: Χρησιμοποιούμε μυτερό μαχαίρι και βγάζουμε τη φλούδα απ΄έξω, κόβουμε το κάτω μέρος και τέλος, αφαιρούμε το κέντρο τους. 2. Τους χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά, τους πλένουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με αρκετό νερό. 3. Χύνουμε και αλλάζουμε 3 με 4 φορές το νερό τους μέχρι να ψηθούν και κάθε φορά βάζουμε νέο νερό βραστό. 4. Τους σερβίρουμε με αλάτι και ξύδι ή λεμόνι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να τους φάμε σαν σαλάτα με αλάτι και ξίδι ή λεμόνι. Επίσης μπορούμε να τους βάλουμε σε γυάλα με το ζουμί τους και λίγο λάδι και ξίδι. Διατηρούνται αρκετά. Φοβερά νόστιμη και πρωτότυπη σαλάτα που συνοδεύει κάθε φαγητό, αλλά κυρίως τα όσπρια. Τρώγονται και σαν ορεκτικό. Οι ασκορδουλάκοι λέγονται και βολβοί. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Ασκορδουλάκοι
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
4 κουταλιά(-ές) Ξύδι
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Ασκορδουλάκοι σαλάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές