Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τους ανθούς των κολοκυθιών και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση: ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι και ανακατεύουμε. 2. Με τη γέμιση που φτιάξαμε γεμίζουμε τους ανθούς και τους στρώνουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν, λίγο αλάτι, μισή κούπα λάδι και το χυμό των λεμονιών. 3. Βάζουμε ένα πιάτο πάνω τους για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να πιουν το νερό τους (περίπου 30΄) κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα. 
 
 
Υλικά
40 τεμάχιο(-α) Ανθούς κολοκυθιάς
0,5 κιλό(-ά) Ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες)
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο
λίγο Κύμινο τριμμένο
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Αθουλοντολμάδες ή Αθουλένιοι ντολμάδες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές