Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμπελόφυλλα για 5 λεπτά να μαραθούν. 2. Τα στραγγίζουμε και ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε το ρύζι σε μια λεκάνη. Τρίβουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες και τα ρίχνουμε όλα στο ρύζι. Προσθέτουμε το δυόσμο, τα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε. 3. Τυλίγουμε το μείγμα στα αμπελόφυλλα και τακτοποιούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα. 4. Ρίχνουμε νερό βρασμένο να τα καλύψει. 5. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν και να πιουν το νερό τους (περίπου 30΄) κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα ντολμαδάκια θέλουν προσοχή στο τύλιγμα, ώστε να μην διαφύγει η γέμιση από μέσα. Μερικοί βάζουν κιμά στη γέμιση. 
Υλικά
400 γραμ. Αμπελόφυλλα
0,5 κιλό(-ά) Ρύζι καρολίνα
2 τεμάχιο(-α) Καρδιές Αγκινάρας
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ξερά
1 τεμάχιο(-α) Πατάτες
1,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος ψιλοκομμένος
λίγο Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Επιστροφή Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές