Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε την καρδιά του λάχανου και το βάζουμε σε νερό που βράζει με το άνοιγμα προς τα κάτω και περιμένουμε να μαλακώσει λίγο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει. 2. Φτιάχνουμε τη γέμιση με τα μάραθο ψιλοκομμένο, ντομάτα και κρεμύδι τριμμένα, κιμά, δυόσμο και μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 3. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και το χωρίζουμε σε κομμάτια, αφαιρώντας το κεντρικό νεύρο. Βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε. 4. Στρώνουμε τους ντολμάδες σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι λάδι και το χυμό ενός λεμονιού. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, προσθέτουμε νερό να καλυφθούν και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30΄περίπου λεπτά. Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. 5. Στραγγίζουμε το ζουμί σε μία κατσαρόλα και φτιάχνουμε το αυγολέμονο το οποίο προσθέτουμε όταν σερβίρουμε στο πιάτο. Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το λεμόνι και τον ζωμό αργά αργά. 
 
 
Υλικά
1 μεγάλο(-α) Λάχανο
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο ψιλοκομμένο
300 γραμ. Ρύζι καρολίνα
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
3 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
200 γραμ. Κιμάς
Επιστροφή Λαχανοντολμάδες με κιμά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές