Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με το μαϊντανό και το λάδι να ψηθούν σε ένα βαθύ τηγάνι. 2. Όταν ψηθούν και πιουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο. Εναλλακτικά, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα, αφήνουμε να ψηθούν. Ανακατεύουμε 1-2 φορές. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το φαγητό αυτό λέγεται και "καγιανά" και είναι πού νόστιμο και γρήγορο. Μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 σταγόνες καφτερό λάδι (λάδι με πιπερίτσες που διατηρείται σε ένα βάζο). 
Υλικά
5 κουταλιά(-ές) Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Πιπεριές πράσινες
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Αυγά με ντομάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές