Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τα μανιτάρια στα δύο, αφού τα πλύνουμε. 2. Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τις ντομάτες και ψήνουμε για 5 λεπτά. 3. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα, και τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε νερό (1 ποτήρι περίπου) και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. 4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Επειδή η σάλτσα γίνεται μάλλον ξυνή καλό είναι να την δοκιμάσουμε και να προσθέσουμε ζάχαρη πριν κλείσουμε το φαγητό. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μανιτάρια
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
0,5 κιλό(-ά) Πατάτες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
2 φύλλο(-α) Δάφνη
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κρασί
Επιστροφή Μανιτάρια με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές