Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1.Πλένουμε τις μελιτάνες και τις καθαρίζουμε εξωτερικα. Τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν για 1-2 ώρες. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. 3. Προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήνουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν. Όταν είναι ώρα να σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ρακή και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το φαγητό μπορεί να συνοδεύσει μακαρόνια ή ρύζι. 
Υλικά
3 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
4 κουταλιά(-ές) Ρακή
0,5 κιλό(-ά) Μελιτζάνες φλάσκες
Επιστροφή Μελιτζάνες με ρακή Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές