Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι και το πράσο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 2. Σε κατσαρόλα ξανθαίνουμε το ψολοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι και τον άνιθο. 3. Μετά από 5-6 λεπτά ρίχνουμε τη ντομάτα και βράζουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 ποτήρια νερό και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. 4. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Συνήθως όταν το σερβίρουμε προσθέτουμε στο πιάτο μας λίγες σταγόνες λεμόνι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 ποτήρι(-ια) Ρύζι καρολίνα
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ματσάκι(-ια) Ανιθο
1 τεμάχιο(-α) Πράσο (-α)
Επιστροφή Σπανακόρυζο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές