Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και κόβουμε το λάχανο μικρά κομμάτια. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το πράσο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. 3. Ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη και αφού πάρει μια βράση βάζουμε στην κατσαρόλα το λάχανο και το ρύζι μαζί, καθώς και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάχανο με πράσο και να μαγειρέψουμε και πρασόρυζο. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Λάχανο
250 γραμ. Ρύζι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Λαχανόρυζο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές