Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
Χτυπάμε το βούτυρο (που να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε το 1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο, το μπέκιν, το κονιάκ, τη λιωμένη σοκολάτα, (κρύα) και το αλεύρι. Βάζουμε στο ψυγείο μισή – 1 ώρα να σφίξει και πλάθουμε μπαλίτσες που ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα, πάχος ½ πόντου. Κόβουμε με φόρμες διάφορα σχήματα (συνήθως χριστουγεννιάτικα). Αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι και ψήνουμε για 15΄ περίπου στους 150 βαθμούς. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Πολύ ωραία συνταγή. Τα παιδιά ξετρελαίνονται με τη γεύση αλλά και τα διαφορετικά σχήματα των μπισκότων. 
Υλικά
4 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
0,5 φλιτζάνι(-ια) Φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
2 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1,5 τεμάχιο(-α) Σοκολάτα κουβερτούρα
Επιστροφή Μπισκότα Σοκολάτας Χριστουγέννων Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές