Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά έως ότου ασπρίσει. Μετά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ. Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα. Ανακατεύουμε το κακάο με το κονιάκ σε μια φλυτζάνα και το προσθέτουμε σταδιακά με 1 κουτάλι στο μείγμα της φόρμας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα και στους 160 βαθμούς (αερόθερμη). 
 
 
Υλικά
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
1,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
3,5 ποτήρι(-ια) Αλεύρι
2 πακέτο(-α) Μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
1 τεμάχιο(-α) Ξύσμα λεμονιού
1 τεμάχιο(-α) Ξύσμα πορτοκαλιού
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλιά(-ές) Κακάο
Επιστροφή Κέικ Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές