Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε την φλούδα τους κατά το ήμισυ, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν με 1-2 ώρες. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τις μελιτζάνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις και ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι. 3. Αφού βράσει το νερό βάζουμε το ρύζι και το ψήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε άλλα 5 λεπτά. 4. Όταν σβήσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
3 φλιτζανάκι(-ια) Ρύζι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
4 φλιτζάνα(-ες) Νερό
0,5 ποτήρι(-ια) Κρασί
Επιστροφή Μελιτζάνες με ρύζι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές