Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν το νερό τους (2-3 ώρες). 2. Τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το μαϊντανό και τα ενώνουμε με τα άλλα υλικά. 3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 4. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και τριμμένη πατάτα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κολοκύθια τριμμένα
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
100 γραμ. Τυρί τριμμένο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 κουταλάκι(-ια) Πιπέρι
2 κουταλιά(-ές) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιά(-ές) Δυόσμος ψιλοκομμένος
όσο χρειαστεί Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι(-ια) Φρυγανιά θρυμματισμένη
Επιστροφή Κολοκυθοκεφτέδες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές