1. Καθαρίζουμε τα κουκιά: Κόβουμε τις άκρες τους και αφαιρούμε τις ίνες από τις δύο πλευρές.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κουκιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και τα μάραθα, λίγο αλάτι και δύο ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για μισή με τρία τέταρτα μέχρι να ψηθούν.
3. Διαλύουμε το αλεύρι στο λεμόνι, προσθέτουμε και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και όλο μαζί το αδειάζουμε μέσα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, βράζουμε 2 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο. |