Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα κουκιά: Κόβουμε τις άκρες τους και αφαιρούμε τις ίνες από τις δύο πλευρές. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κουκιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και τα μάραθα, λίγο αλάτι και δύο ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για μισή με τρία τέταρτα μέχρι να ψηθούν. 3. Διαλύουμε το αλεύρι στο λεμόνι, προσθέτουμε και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και όλο μαζί το αδειάζουμε μέσα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, βράζουμε 2 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο. 
 
 
Υλικά
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
2 κουταλιά(-ές) Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 κιλό(-ά) Κουκιά
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο
2 τεμάχιο(-α) Φρέσκο σκόρδο
Επιστροφή Κουκιά με άσπρη σάλτσα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές