Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τα πράσα, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά για να φύγει το σπίρτο τους. Ανασύρουμε, και ανακατεύουμε με τη φέτα και τον ξινόχοντρο. 2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι, το λεμόνι και το νερό. Ενώνουμε τα υλικά πλάθοντας τη ζύμη. Ανοίγουμε 6 λεπτά φύλλα. 3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα. Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα λαδωμένα. Ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές λάδι και από πάνω με 3-4 κουταλιές νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να κοκκινήσει το φύλλο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν δεν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε φύλλο, χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας. 
Υλικά
2 κιλό(-ά) Πράσο (-α)
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
0,5 κιλό(-ά) Φέτα
200 γραμ. Ξινόχοντρος
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 ποτήρι(-ια) Νερό
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
2 κουταλιά(-ές) Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Πρασόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές