Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες. 2. Αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το στόμιο ενός ποτηριού, κομμάτια. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας. 3. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα χόρτα μπορεί να είναι σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, λαγουδοπαξίμαδα κ.λ.π. Γενικά, τα χόρτα της Κρητικής γης κάνουν την διαφορά. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χόρτα
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος ψιλοκομμένος
4 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 ποτήρι(-ια) Νερό
2 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
αρκετό Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Επιστροφή Χορτοπιτάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές