Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα μάραθα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε τα μάραθα για μισή ώρα. Στραγγίζουμε. 2. Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα. 3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας και βάζουμε μέσα 1 κουταλάκι μάραθα. Τραβάμε τη ζύμη γύρω-γύρω να κλείσει μέσα τα μάραθα και πατάμε με το χέρι μας βρεγμένο να γίνει πιτάκι στο τηγάνι όπως οι νεράτες μυζηθρόπιτες. 4. Τηγανίζουμε σε λάδι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα μάραθα δίνουν φοβερή γεύση και πολύ διαφορετική από ότι πίτα δοκιμάσατε μέχρι σήμερα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μάραθο ψιλοκομμένο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 ποτήρι(-ια) Νερό
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
Επιστροφή Μαραθόπιτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές