Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: λιώνουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει. 2. Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπίπερο και τυρί, αν θέλουμε. 3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο, αλείφουμε την πίτα με λάδι και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας αν δεν έχουμε χρόνο. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Φρέσκο κρεμμύδι
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
300 γραμ. Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
150 γραμ. Τυρί τριμμένο
0,5 ποτήρι(-ια) Νερό
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
1 φακελάκι(-ια) Μαγιά σκόνη
600 γραμ. Αλεύρι
Επιστροφή Κρεμμυδόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές