Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα να μαγειρευτούν μόνα τους μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. 2. Προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια. 3. Καθαρίζουμε τις αγγινάρες, τις περνάμε με λεμόνι, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα μανιτάρια, να τσιγαριστούν μαζί τους. 4. Ρίχνουμε νερό (όσο θέλουμε) και μαγειρεύουμε γαι 20 λεπτά. 5. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνιθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. 6. Τελειώνουμε το φαγητό ρίχνοντας ένα μίγμα από λεμόνι και αλεύρι στο ζωμό. Την κάνουμε όσο ξινή θέλουμε. Γίνεται μια πολύ νόστιμη σούπα. 
 
 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Αγκινάρες
0,5 κιλό(-ά) Μανιτάρια
4 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμύδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ματσάκι(-ια) Ανιθο
2 κουταλιά(-ές) Λεμόνι (-α)
1 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
Επιστροφή Σούπα με αγκινάρες και μανιτάρια πλευρώτους Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές