Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει το λάδι. Προσθέτουμε το κονιάκ, ξύσμα λεμονιού, τα κανελλογαρύφαλλα. 2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. 3. Διαλύουμε τη σόδα με το λεμόνι και το προσθέτουμε στο μείγμα. 4. Προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι και πορτοκαλόζουμο. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες τις οποίες έχουμε αλευρώσει. 5. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα και βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με λάδι, εάν είναι πυρέξ. Αν η φόρμα δεν είναι πυρέξ θέλει μετά το λάδωμα και αλεύρωμα. 6. Ψήνεται στους 160 βαθμούς στη μεσαία σχάρα εάν ο φούρνος είναι αερόθερμος. Εάν ο φούρνος είναι απλός βάζουμε τη φωτιά από κάτω στους 200 βαθμούς. Δοκιμάζουμε εάν είναι ψημένη η πίτα καρφώνοντας ένα ξυλάκι ή μαχαίρι, εάν βγει στεγνό είναι έτοιμη. Εάν θέλουμε ρίχνουμε στην επιφάνεια άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει η πίτα. 
 
 
Υλικά
150 γραμ. Λάδι
150 γραμ. Ζάχαρη
250 γραμ. Καρύδι χοντροκομμένο
600 γραμ. Αλεύρι
100 γραμ. Σταφίδα μαύρη
100 γραμ. Σταφίδα ξανθιά
500 γραμ. Χυμός πορτοκαλιού
1 ποτηράκι(-ια) ρακής Κονιάκ
1 κουταλιά(-ές) Κανελλογαρύφαλλο
λίγο Ξύσμα λεμονιού
3 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
λίγο Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Καρυδόπιτα νηστίσιμη Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές