Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κρατάμε χωριστά. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους και εξακολουθούμε το χτύπημα. 2. Προσθέτουμε το μπέικιν, βανίλια, το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα σιγά-σιγά προσθέτοντας συγχρόνως και τα αμύγδαλα. 3. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα* βουτυρωμένη καλά. Εάν η φόρμα δεν είναι πυρέξ θέλει κι αλεύρωμα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς, φούρνο αερόθερμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Μπορούμε να βουτυρώσουμε τη φόρμα και στον πάτο της να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί όσο είναι και ο πάτος της. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
250 γραμ. Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
300 γραμ. Ζάχαρη
150 γραμ. Βούτυρο
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
8 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Παντεσπάνι αμυγδάλου Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές