Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 2. Παίρνουμε το φύλλο και κόβουμε λουρίδες πλάτους 13 εκ. Βουτυρώνουμε με πινέλο το φύλλο, βάζουμε στην άκρη του φύλλου από τη στενή μεριά 1-1,5 κουταλάκι γέμιση, γυρνάμε τις άκρες και από τις 2 μεριές προς τα μέσα για να μη φεύγει η ζύμη στο ψήσιμο και τυλίγουμε μέχρι ότου τελειώσει η λωρίδα. 3. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε έως ότου τα ετοιμάσουμε όλα, αλείφουμε την επιφάνεια των πούρων με λιωμένο βούτυρο. 4. Τρυπάμε με χονδρή βελόνα (σακοράφα) τα πούρα σε 2-3 μέρη και ψήνουμε στους 150 βαθμούς έως ότου ροδίσουν. Γίνονται 80 κομμάτια. 5. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε το μέλι, μισό κιλό ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό σε κατσαρόλα και τα βράζουμε επί 10’ της ώρας. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι. 6. Περιχύνουμε τα πούρα με το σιρόπι μέσα στο ταψί και τα αφήνουμε έως ότου απορροφήσουν το σιρόπι τους. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα αμύγδαλα να μην είναι ασπρισμένα και να είναι τριμμένα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αμύγδαλα
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
λίγο Ανθόνερο
1 κιλό(-ά) Φύλλο ζαχαροπλαστικής
λίγο Βούτυρο
2 ποτήρι(-ια) Νερό
0,5 κιλό(-ά) Ζάχαρη
2 κουταλιά(-ές) Μέλι
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Πούρα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές