Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει. 2. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, κονιάκ, κανελλογαρύφαλλα, τη σόδα ανακατεμένη στο χυμό λεμονιού και την αμμωνία, το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με το αλεύρι. Η ζύμη να γίνει μαλακιά. 3. Βουτάμε τα κουλουράκια σε σουσάμι ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη για να κολλήσει. Μπορούμε να τα κάνουμε και σε σχήμα κάμπιας. 4. Ψήνονται στους 160 βαθμούς αερόθερμη κουζίνα επί 20 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν. 
 
 
Υλικά
1 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
1 τεμάχιο(-α) Ξύσμα λεμονιού
0,5 δόση(-εις) Αμμωνία
1 κουταλιά(-ές) Κανελλογαρύφαλλο
1 ποτήρι(-ια) Πορτοκαλάδα
λίγο Κονιάκ
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα
όσο σηκώσει Αλεύρι
όσο θέλουμε Σουσάμι
Επιστροφή Κουλουράκια με σησάμι νηστίσιμα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές