Προέλευση:
Μαρία Χρονάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει. 2. Προσθέτουμε την κανέλλα, γαρύφαλλο, τη σόδα και αμμωνία διαλυμένα μέσα στο λεμόνι. Προσθέτουμε το κρασί. 3. Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα και προσθέτουμε τόση ρακή όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Ψήνονται στους 160 βαθμούς. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προσοχή! Η ζύμη πλάθεται δύσκολα. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι κρίθινο
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
300 γραμ. Λάδι
300 γραμ. Ζάχαρη
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα
1 κουταλάκι(-ια) Γαρύφαλλο
2 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 κουταλάκι(-ια) Αμμωνία
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
1 κρασοπότηρο(-α) Κρασί
όσο σηκώσει Ρακή
Επιστροφή Κουλουράκια με κρίθινο αλεύρι και ρακί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές