Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι έως ότου ασπρίσει προσθέτουμε το κονιάκ, χυμό πορτοκαλιών, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό πορτοκαλιού, τα κανελλογαρύφαλλα, την αλεσμένη σταφίδα, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα. 2. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το νερό. Η πίτα είναι καλή όταν παίρνουμε μια κουταλιά μείγμα, το ρίχνουμε από ψηλά και δούμε ότι πέφτει κομματιαστά στη λεκάνη. 3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αερόθερμο φούρνο) έως ότου ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Βλέπουμε αν ψήθηκε τρυπώντας την πίτα με ένα μαχαίρι. Αν δεν κολλάει και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμη. 
Υλικά
150 γραμ. Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
300 γραμ. Ζάχαρη
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
2 τεμάχιο(-α) Πορτοκάλια
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα
λίγη Κανέλλα
λίγη Γαρύφαλλο
2 κουταλάκι(-ια) Σόδα
250 γραμ. Σταφίδα αλεσμένη
300 γραμ. Νερό
Επιστροφή Κέικ νηστίσιμο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές