Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά και το άρωμα λεμονιού (βάζουμε το ξύσμα 1-2 λεμονιών). 2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και βάζουμε εναλλάξ με το γάλα. Προτού βάλουμε όλο το αλεύρι παίρνουμε ένα μέρος του μείγματος περίπου το 1/3 σε μια άλλη λεκάνη και ρίχνουμε κακάο έως ότου σκουρύνει αρκετά. Στο άσπρο μείγμα βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου η ζύμη γίνει όση χρειάζεται για κέικ, δηλαδή να πέφτει παχύρευστο από το κουτάλι. 3. Βουτυρώνουμε φόρμα με χωνί στη μέση και βάζουμε το άσπρο μείγμα. Παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το σκούρο μείγμα και το βάζουμε στο λευκό μείγμα που είναι μέσα στη φόρμα ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα στο σημεία που πέφτει. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσει. 4. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε φούρνο αερόθερμο. Εάν ο φούρνος είναι απλός βάζουμε τη φωτιά από κάτω και σε υψηλότερη θερμοκρασία. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Βλέπουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν δεν κολλάει και βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο. 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 κιλό(-ά) Ζάχαρη
0,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
250 γραμ. Βούτυρο
3 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
150 ml Γάλα
ελάχιστο Αρωμα λεμονιού
αρκετό Κακάο
Επιστροφή Κέικ μαρμπρέ της Λιλής Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές